ANESİAD Gaziantep'ten Azez Sanayi ve Ticaret Odası'na Ziyaret

ANESİAD Gaziantep şube başkanı Idris Tekin Tekin ve beraberindeki, Azez Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İbrahim Dırbale'ye ziyarette bulundu.

Ziyarette ANESİAD Gaziantep şube başkanı İdris Tekin; Azez’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Azez’in Gaziantep için, geçmişten bu yana önemli bir ticaret merkezi olduğunu, geçmişe dayalı tarihi, kültürel, ekonomik ve akrabalık bağlarının olduğunu, Türkiyeli iş adamları ve Suriyeli iş adamları arasında yapılacak olan ticaretin bu bağları güçlendireceğini ifade ederek, İbrahim Dırbale’ye ev sahipliği için teşekkür etti.

 

Azez Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İbrahim Dırbale; ANESİAD heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; Türkiye’nin Suriye’de dünyaya insanlık dersi verdiğini, sürecin başından bu yana gerek Türkiye içerisinde, gerekse de Suriye içerisinde çok ciddi insiyatif aldığını, göçmen hukuku konusunda yürüttüğü dış siyaset ile avrupa dahil farklı ülkelerde ki Suriyelilere de umut olduğunu ifade ederek, Türkiye’ye ve Türkiye halkına teşekkür ettiğini ifade etti. Azez’in savaştan önce de bir ticaret üstü olduğunu, savaşın başladığı günden bu yana da Azez’de ticaretin hiç durmadığını belirten Dırbale, ANESİAD heyetinin ziyaretinin çok değerli olduğunu, bölge ticareti için umut aşıladığını belirtti. Ticaret odası başkanı İbrahim Dırbale, Azez’de alt yapı çalışmalarına başlanan ve 48 parselden oluşan sanayi alanı hakkında heyete bilgi vererek, Türk iş adamlarını bölgeye davet etti.