ANESİAD’dan Suriye Ticari Gezisi

ANESİAD Gaziantep şube başkanı İdris Tekin ve şube yönetim kurulu üyeleri, Genç ANESİAD Başkanı İbrahim Özkılınç ve yönetim kurulu üyeleri, Suriyeli iş adamları ile Türk iş adamları arasında ki ticareti geliştirmek amacıyla, Kuzey Suriye bölgesinin ticaret merkezi olan El-Bab’a ticari gezi düzenledi.

ANESİAD ekibini ilk olarak Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Zein Darviş ve yönetimi karşıladı.

Ziyarette ANESİAD Gaziantep şube başkanı İdris Tekin; ikili ticaret, bölgede yaşanan sorunların aşılması ve çözüm önerileri üzerine somut adımların atılması adına, sizleri ziyaret ediyoruz. Türkiye, Suriye’de ki savaşın başından bu yana Suriyeli kardeşlerinin yanında oldu, kapılarını Suriyeli kardeşlerine sonuna kadar açtı. Bu dostluğu ve kardeşliği yapacağımız ticari iş birliği ile geliştirmeliyiz dedi.

El-Bab Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Zein Darviş; ANESİAD heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; Savaştan çok zarar gördük, bu süreçte Türkiye’nin çok desteğini gördük. Oluşturulan güvenli bölge sayesinde insanlar artık evlerinde huzurla uyuyabiliyor. El-Bab bölgeden sürekli göç alan bir ticaret merkezi oldu. Burada ticaret yapmak en fazla Türkiyeli iş adamlarının hakkıdır, Türk iş adamlarını El-Bab’a davet ediyoruz. Bizde bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” şeklinde konuştu. Heyetler daha sonra sahada faaliyet gösteren işletmeleri ziyaret ettiler.

ANESİAD ekibinin ikinci durağı El-Bab Meclis başkanlığı oldu.

El-Bab Meclis Başkanı Muhammed Heysem Şihabi;  ANESİAD yönetiminin ziyaretinin bölge için çok manidar olduğunu, Suriye de ki çatışmaların başından bu yana, Türkiye’nin gerek Suriye içeresinde ki vatandaşlarımıza gerekse de Türkiye içerisinde ki vatandaşlarınıza kucak açmasını, yaralarımızı sarmasını, dostluk elini uzatmasını asla unutamayız. Türk insanlarına kapımız her zaman açık olacaktır diyerek, ANESİAD Gaziantep Başkanı İdris Tekin’e ve heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

ANESİAD ekibi daha sonra El-Bab koordinatör Valisi Anıl ALKAN’ı makamında ziyaret ederek, bölge ile ilgili görüş alış verişinde bulundu.

Ziyarette ANESİAD Gaziantep şube başkanı İdris Tekin; El-Bab’ın stratejik bir öneme sahip olduğunu, Kuzey Suriye’nin ticaretinde önemli bir paya sahip olduğunu ve ANESİAD olarak bu bölgenin ticaretine katkıda bulunmak istediklerini, bu anlamda Türkiye bürokrasisinin, Türk iş adamlarının bölgede ticaret yapmaları açısından gerekli zemini oluşturmaları gerektiğinden bahsederek, Koordinatör Vali Anıl Alkan’a kendilerini misafir ettikleri için teşekkür etti.

Koordinatör Vali Anıl ALKAN; ANESİAD heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bölgenin güvenliği ve bölge halkının ihtiyaçlarının giderilmesinde gereken hassasiyeti gösteriyoruz. Bu anlamda siz iş adamlarına da büyük iş düşüyor. Bölgenin daha güvenli olması ve kalkınması adına yatırımım ve istihdamın önemli olduğunu belirterek ANESİAD üyelerinin bölgede yapacağı ticari faaliyetlerinde sevindirici olduğunu ifade etti.

ANESİAD BÜLTEN